Poland Poland Poland Poland Poland Poland Poland

Ons werk, onze missie 

Windmolens maken een belangrijk deel uit van het materiële erfgoed van Nederland. Het restaureren van deze monumenten vraagt om een benadering met respect voor de historische waarde hiervan. Authenticiteit staat bij ons dan ook vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Dat betekent dat wij liever het 'oude' proberen te behouden, dan dat wij onderdelen volledig vervangen. Voordat wij aan een klus beginnen, brengen wij dit dan ook altijd in kaart. Wanneer wij toch overgaan op het vervangen van een bepaald onderdeel (het zijn immers eeuwenoude contructies) zorgen wij er gegarandeerd voor dat alles er zo authentiek mogelijk komt uit te zien. Dit beschouwen wij niet alleen als ons werk, maar ook als onze missie. 

Bouwen, restaureren, onderhouden, schilderen

Wij hebben de kennis en ervaring om grote, moeilijke restauratieprojecten tot een goed einde te brengen. Een aantal keer hebben wij zelfs een molen geheel opnieuw mogen opbouwen, zoals de Katwoudermolen in 1988, houtzaagmolen De Ster in 1996, en tweemaal Molen C van de 'Zeswielen' te Alkmaar in 2004 en 2008. Dit betekent echter niet dat kleinere onderhoudswerkzaamheden minder belangrijk zijn. Het behoud van de molens begint bij gedegen en verantwoord onderhoud, en dat is waar  wij ons al generaties lang mee bezig houden. Ook zijn wij bedreven in het schilderen van molens. Ook hier speelt onze ervaring een grote rol in de keuze van verf en methode. Voordeel is daarbij dat wij tergelijkertijd klein onderhoud kunnen plegen.

 Van poldermolens tot kerken 

Gezien wij voornamelijk (maar niet uitsluitend!) actief zijn in het westen van het land (Noord- en Zuid-Holland en Zeeland) zijn wij gespecialiseerd in achtkantmolens, en dan in het bijzonder in poldermolens. Wij blinken dan ook uit in het vervaardigen van schepraden en vijzels. Recentelijk (in 2013) hebben wij bijvoorbeeld nog een vijzel gemaakt voor de Dorregeester molen in Uitgeest. Naast ons werk aan molens hebben wij ook ervaring met andere monumenten. Zo zijn wij betrokken geweest bij de restauratie van de Grote Kerk en de Waagtoren in Alkmaar. 


Afdrukken E-mailen Facebook Twitter Linkedin Google Bookmarks